April 24, 2017

PREMIUM BEAUTIFUL TERMURAH 2017

Assalamualaikum w.b.t. ♥ 

Premium Beautiful merupakan sejenis korset atau bengkung moden lah senang cerita. Korset ni dah diikhtirafkan sebagai SUPERBRAND. Tak hairanlah dah 25 tahun berada di pasaran. Premium Beautiful didatangkan dengan tiga bahagian. Masing-masing ada kelebihan tersendiri dan bergantung kepada keperluan si pemakai. Haa, pakai bukan sebab nak kurus, nak cantik je tau, tapi fokus pada kesihatan jugak.
  1. Long Bra 
  2. Waist Nipper
  3. Long Girdle





1. LONG BRA

Paling nak puji, material dia memang lembut ala-ala sutera gitu. Pad pun lembut sangat. Getah memang kuat sama macam jenama terkenal, TRIUMPH. Ah memang pengguna tegar TRIUMPH sejak zaman anak dara. Bila terjumpa Premium Beautiful ni, terus jatuh cinta. Thumbs up! Untuk mommy dalam pantang, boleh tingkatkan penghasilan susu tau.



2. WAIST NIPPER

Haa, ini part paling best! Bengkung perut moden gittew. Kemas je dia balut badan kita. Waist Nipper ni ada 7 tetulang yang membantu untuk menyokong tulang belakang & postur badan. Sangat sangat berkesan untuk orang slip disc. Kesan seawal sehari. Macam tak percaya kan? Nanti Ah share mengenai orang slipped disc yang pakai & jadik!! Sebab kawan Ah sendiri yang pakai. 

 Memang ada tali temali kat belakang tu, tapi PB Expert akan adjustkan siap2 untuk awak, tinggal cangkuk yang depan tu je. Taraaa, da siap!
 

3. LONG GIRDLE

Ni ke hat seluar ketat ketat tu? Tak ketat awak eh, kemasss je sebab dia grip habis. Naikkan aset sedia ada awak awak tu. Regangan dia 360 darjah. So memang tak risau kalau kalau ketat kat pinggang & kaki seluar je. Memang tak bergulung, dan memang tak ada bekasan getah pinggang dan kaki seluar. So, tak ada lah kesan merah dan gatal. Pakai seluar pun tak nampak kaki girdle awak. PB Expert akan ukur, tak ketat, tak longgar. Sedang sedang elok. Ala-ala legging je. 

Nampak tak kat mana je ada lace? Haa kat situ lah banyak FIR, Far Infra Red Rays. FIR ni akan masuk sedalam 3 cm ke dalam kulit kita dan berfungsi untuk pecahkan lemak-lemak dan melancarkan perjalanan darah. Sebab tu, period lancar, senggugut pun hilang.



As beauty consultant, Ah akan suggest ikut masalah yang korang hadapi. Sama ada masalah wanita, sakit belakang, slip disc, nak kurus, sembunyi lelemaks atas dan bawah.

Do contact me,
013.920.7460 
PB Expert Farahah
engkufarahah@gmail.com

Harga ikut SAIZ awak awak. Kita ukur dan kira siap-siap untuk awak.
and paling best
ada  voucher, discount & FREE GIFT 
 menanti korang sempena nak raya ni!!



April 18, 2017

I am BACK!

Assalamualaikum w.b.t. ♥

Setelah sekian lama meyepi. Rasa nak buat comeback lak. Rindu nak berbelog. Selalu kononnya tak ada masa. In shaa Allah lepas ni kita  ADAKAN masa untuk belog terchenta.

Alhamdulillah, life is going well so far. Relationship okay, kerja okay, and now, bisnes alhamdulillah okay.  Officially an English teacher. A wife. A PB Expert.

Homesick sangat nih! Tunggu je nak balik rumah minggu depan. Yeay! Sibuk duk tanda kalendar ni haa. Nak balik peluk cium mak dan mak mentua. Adik ipar kesayangan pun tertunggu-tunggu hakak comel dia balik. Tunggu yaaa.

Till then, tata.

April 19, 2015

Tips Pengurusan Wang 2# | Pembahagian Gaji/Elaun

Assalamualaikum w.b.t. ♥


Pembahagian Gaji/Elaun

Sebelum keluar gaji/elaun, rancang ke mana tujuan ataupun penggunaan duit tersebut. Rancangan ini adalah TETAP dan hanya berubah apabila tanggungjawab atau gaji berubah. 





#1 Duit belanja dapur

Yang bujang mungkin tak banyak belanja dapur. Tapi yang berkeluarga, sekali keluar even beli sayur dan lauk pauk biasa pun dah lebih RM100. So, kalau tak hadkan, memang terlebihlah berbelanja.



#2 Bil elektrik/air/Astro/Telefon

Ketepikan siap-siap untuk bayaran segala jenis bil ni. Biasanya kita dah boleh anggarkan jumlah bayaran untuk setiap bulan.



#3 Bayar kereta/pinjaman/kad kredit

Pastikan tidak lupa untuk sediakan bayaran. Jika tinggi bayaran dibahagian ini, anda mungkin boleh kurangkan belanja pada bahagian lain.



#4 Untuk mak ayah/ keluarga

Ini penting. Kadang-kadang, walaupun mak ayah sudah bekerja, apa salahkan hadiahkan sedia duit gaji buat mereka sebagai tanda penghargaan. Walaupun sedikit, inshaAllah keberkatan itu ada. Jika mereka tidak menerima pemberian berbentuk duit, tukarkan kepada bentuk hadiah lain. Sebagai contoh, hadiahkan baju, beg, jam tangan atau belikan keperluan harian seperti barangan dapur.



#5 Duit poket/ makan sendiri/belanja diri

Setelah diambil kira semua yang diatas, tetapkan pula duit poket untuk kegunaan sepanjang bulan tersebut. Pada masa yang sama bolehlah tetapkan duit belanja diri di mana untuk shopping and all. Termasuklah nak beli baju, perfume, beg, buku. :) Duit lebih, masuk tabung. Pastikan tidak lebih bajet.


#6 Duit kecemasan

Pastikan kita sediakan juga duit kecemasan. Walau tak banyak sedikit pun tak mengapa. Apa itu duit kecemasan? Duit ni digunakan untuk hal-hal kecemasan, contohnya, paip rosak, tayar pancit, dan macam-macam lain perkara yang muncul tanpa disangka-sangka. So, sekurang-kurang ada sedikit simpanan untuk baiki kerosakan tersebut. Sekiranya duit ini tidak digunakan, jadi simpan sebagai duit simpanan. :)



#7 Simpan


Part yang tak patut lupa. Simpan ikut kemampuan. Duit ni lah sama ada nak buat potongan terus ataupun kita pilih medium lain untuk penyimpanan. Pastikan tidak terlalu sedikit. Kalau rasa susah, at least mula dengan RM50 sebulan, kemudian RM100 dan seterusnya sekali lagi ikut kemampuan. Bahagian simpanan ni bolehlah tetapkan simpan untuk tujuan apa:
  • Travel (Dalam/Luar negara)
  • Future Baby
  • Wedding
  • Umrah
  • Haji
  • Barang idaman (rim kereta, brand new handbag, and all)





 Kewangan terkawal, insha Allah jauh dari stress dan masalah2 yang tidak diingini. :)
Selamat menabung!